Que no se’t mengi la competència

Menja't a la competència

Trucs i recursos per potenciar la teva imatge i missatges.

Disposes de moltes, moltes opcions per desmarcar-te de la teva competència. Només necessites una inversió de temps diari i moltes ganes de tirar endavant. A continuació et presentem un seguit d’idees i recursos per tal de donar-te diferents alternatives. Ànims i no deixis que se’t mengin! Fes tú la primera mossegada 😉

 

L’APERITIU: OBSERVA COM ES MOU LA TEVA COMPETÈNCIA

Dins el teu sector, mira quina és la competència més directa que tens. Observa com aquestes empreses es desenvolupen a nivell gràfic. Estudia com és el seu logotip, com envien els seus missatges, com es el seu estil gràfic. Esbrina a quin públic diries que es dirigeix la seva publicitat. Analitza la seva web… Tot això et pot servir alhora de definir la teva marca i no ens referim a fer-ne una còpia.

Així doncs, hem de tenir molt clar que hem d’agafar una única direcció a nivell visual per potenciar-te davant dels teus clients actuals i futurs. Es tracta d’agafar una línia, un estil que et representi i amb el que et sentis còmode. Un estil que et sigui fàcil d’exprimir i donar-li corda. Un clar exemple el trobem en la marca de les marques: la famosa Coca-Cola. En resum, el seu missatge ven la felicitat, la “chispa” de la vida. A partir d’aquí tota la seva imatge, estil, missatges… pren una mateixa direcció.

 

TREU SUC DE LA TEVA IMATGE, OBSERVA I REFORÇA-LA

Després d’analitzar bé a la teva competència a nivell visual ara toca fer introspecció en la teva imatge gràfica. És hora de prendre decisions. Pas ferm i “tira milles”. “Menos es más”. La teva imatge ha de ser neta, concisa i ha de comunicar els teus valors i serveis. Estudia els colors que utilitzes i amb quins els pots combinar. Estableix quin estil tindran les imatges que utilitzaràs. Observa també l’estil de lletra (tipografia) que utilitzaràs per enviar els missatges. Et donem quatre pinzellades del tema, però si ens vols saber-ne més fes clic aquí.

– Tipografies amb serifa: Per donar un caire seriòs

– Tipografies sense serifa: Poden aportar modernitat i llegibilitat

– Tipografies manuscrites: Connoten proximitat i handmade

– Tipografies fantasia: Moltes vegades relacionades amb temes infantils, i compte per què en alguns casos costen de llegir!

Diferents tipografies
Escollir una tipografia o una altra dependrà del missatge que vulguis transmetre

Doncs a partir d’aquí, una vegada definit l’estil gràfic, pots començar a definir els teus missatges. Agafa bolígraf i paper i fes una pluja d’idees. Fes els teus esbossos. I recorda, els missatges millor que siguin curts i concisos. Tria una frase, un eslògan que et representi i esprem-lo al màxim.

 

CUINA UN BON PORTAL WEB I BLOG

Que no et faci por. Actualment tens molts recursos per disposar d’una pàgina web ben xula sense necessitat de gastar-te molts diners. Hi ha plataformes molt fàcils d’utilitzar per construir el teu portal, el teu aparador a la xarxa. A més aquestes plataformes tenen tutorials d’ajuda. Es tracta d’escollir una plantilla que s’adapti a les teves necessitats i anar-la omplint amb les teves imatges, textos i continguts.

Una plataforma que es bastant senzilla d’utilitzar és wix.com. És un editor bastant orientatiu d’utilitzar. Posar i treure continguts és fàcil. Hi ha moltes opcions a l’hora de posar imatges, galeries, formats de textos i títols, etc. A més tenen un munt de plantilles predefinides amb diferents estils gràfics per tal de que et costi menys muntar el teu aparador a la xarxa.

Abans de començar a crear la teva pàgina web, has de definir l’estructura que hauria de tenir. Com per exemple:

– Pàgina d’inici, presentació. Ha d’anar el teu logotip. El menú de les pàgines. Descripció amb paraules clau dels teus serveis o productes i alguna imatge bonica de capçalera.

– Pàgines de serveis. Tantes pàgines com siguin necessàries, però important una pàgina per servei i no tot en una.

– Pàgina blog. Molt important. Després en parlem 😉

– Pàgina de contacte. Perquè puguin contactar amb tu i fer consultes.

Afegint teca al tema, et direm que el blog és molt important. Amb bons articles i continguts podràs arribar al teu públic objectiu més directament.

 

EXPRIMEIX LES XARXES SOCIALS

Publicita’t a les xarxes socials tot el que puguis. Si no trobes continguts interessants penja coses relacionades amb el teu sector. Crea anuncis per Facebook. I dedica’ls-hi una estona cada dia. Poc a poc aniràs ampliant els teus seguidors i quan necessitin dels teus serveis o productes et tindran en ment. Un bons recurs també és el de penjar-hi imatges quotidianes. Tingues en compte que a tots ens agrada molt mirar el que fa el del costat. Penja-hi els articles que escrius. Enllaça a articles interessants. Penja-hi fotografies fetes amb “carinyo” i que més o menys sempre segueixin una línia semblant, etc.

Fes servir els #hastags sobretot a Instagram. Això t’aproparà més al teu públic objectiu. Fes una llista de #hastags del teu sector, producte o servei i ves-los repetint en els teus continguts. Observa quins són els #hastags més valorats i copia’ls. Són gratis 😉

 

PREPARA PUBLICITAT CONCISA I DIFERENT

També tens un munt d’opcions a l’hora de fer publicitat. Tens els recursos tradicionals com són els flyers, trípctics o díptics. Pots deixar-los per la teva zona o fer un enviament massiu. Però sobretot publicitat. És un recurs que fa molt temps que funciona, que pot evolucionar, però sempre serà un recurs eficaç. Si no et promociones, et quedes estancat. Fes que et coneguin. Desmarca’t de la competència. Aplica les directrius de disseny i d’imatge gràfica i “tira endavant”. Agafa el teu estil i sigues pesat 😉

Des de Siclick producte gràfic t’animem a que treguis endavant els teus objectius. Per no perdre’t res, subscriu-te a la nostra web i et farem arribar trucs i recursos per treure el màxim partit de la teva imatge i de totes les possibilitats que tens.

Ara és hora de cuinar! Després, menja’t la competència!

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.