Una nova modalitat de banc d’imatges

 

Banc d’imatges: que és i com funciona

Ja hem parlat en alguna altra ocasió dels bancs d’imatges que hi ha a Internet. Són webs que funcionen com un magatzem d’imatges i on aquestes es troben normalment classificades per etiquetes segons la seva temàtica.

Hi ha bancs on es poden descarregar imatges que es poden utilitzar lliurement sense haver, ni tant sols, de nombrar a l’autor. Sembla, a primera vista, que la finalitat dels mateixos és la de facilitar recursos a la comunitat online. De bancs d’imatges gratuïts, en destaquem tres, ja sigui per la quantitat d’imatges que contenen, o per la qualitat de les mateixes. Son pexels.com, pixabay.com i unsplash.com. Us deixem l’enllaç a un article interessant on s’enumeren i es descriuen els 15 millors bancs d’imatges gratuïts segons el seu autor Javier Balcázar.

En canvi hi ha altres bancs d’imatges en que l’usuari ha de pagar una llicència per poder descarregar i utilitzar les seves fotografies. La finalitat d’aquestes webs és, evidentment, comercial. Pel que fa a aquest tipus de bancs d’imatges de pagament, potser els més coneguts són shutterstock.com, dreamstime.com o istockphoto.com. Amb tot això, s’ha de tenir en compte que hi ha tal quantitat de bancs d’imatges a la xarxa, que seria pràcticament impossible enumerar-los tots.

Però recentment hem vist que existeix un altre tipus de banc d’imatge la finalitat del qual es troba entre les dues modalitats anteriors. És un banc d’imatges que, tot i ser de pagament, destina la totalitat dels seus ingressos a finalitats socials. Parlem del banc d’imatges creat per Arrels Fundació.

 

Banc d’imatges amb finalitat social

Visitant la web d’aquesta fundació amb vocació altruista i amb seu a Barcelona, veiem que es dedica a assistir a persones sense llar, intentant resoldre tant el problema, com les causes que l’han provocat i promoure la integració dels afectats novament dins de la societat.

Doncs entre d’altres de les iniciatives que han dut a terme, trobem el projecte que ells anomenen Homeless Commons

Es tracta d’un banc d’imatges on els protagonistes de les fotografies són persones que han estat sense sostre, i treballadors i col·laboradors de la mateixa. Com ells mateixos apunten a la seva web, amb això el que es pretén és conscienciar i trencar els perjudicis per fer possible la seva missió d’aconseguir que ningú dormi al carrer.

 

Com funciona

Quan l’usuari compra les fotografies la fundació envia un correu electrònic, en un plaç inferior a 48 hores, per poder descarregar-les.

Ofereixen tres opcions de compra. Es pot optar per comprar una única imatge, que es fa mitjançant un donatiu. Una segona opció és la de comprar una de les tres sèries temàtiques que actualment tenen i que contenen entre 40 i 54 fotografies, qualsevol d’elles a un preu de 22€. I finalment es pot optar per comprar tota la col·lecció completa de 136 fotografies per 50€. Aquestes fotografies es poden utilitzar per il·lustrar projectes gràfics tant a nivell personal com empresarial.

Evidentment els preus són molt econòmics i creiem que només els hi falta una mica més de temps per anar ampliant el seu banc d’imatges amb més temàtiques per tal de fer-lo encara més atractiu.

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.