Fotografies per a tots els gustos: bancs d’imatges
Com venim dient en anteriors articles, la informació que es representa a través d’imatges, gràfics, esquemes visuals… arriba molt més ràpid a l’espectador que qualsevol text, per ben escrit que aquest estigui. Estem en un món on tot és ràpid i on cal enviar el màxim d’informació en la menor quantitat de temps possible.
Proba d’això la trobem a les xarxes socials. És molt més fàcil trobar una fotografia d’un paisatge que una descripció del mateix. Fins i tot xarxes com Twitter s’han anat adaptant i mentre que abans només s’hi podia publicar text, actualment aquest es pot acompanyar d’imatges i fins i tot de vídeos.
Així doncs, a nivell d’empresa, serà molt més efectiva una publicitat o comunicació amb elements visuals, que no només incorporant text.
I és per aquesta demanda que van sorgir els bancs d’imatges. Avui en dia no cal ser un fotògraf professional per poder tenir una bona imatge a l’abast i poder-la utilitzar amb finalitats comercials. Els bancs d’imatges que hi ha a Internet, permeten obtenir imatges vistoses i de gran qualitat sense la necessitat de sortir de l’oficina. A més, la majoria d’ells permet localitzar la foto que ens pot interessar, buscant-la per temàtica o per paraules clau.
Algunes d’aquestes webs ofereixen imatges de pagament. Entre les més conegudes hi ha Shutterstock.com o Depositphotos.com. Ofereixen packs de vàries fotos o per casos amb més demanda, plans mensuals de descàrrega amb un número considerable d’imatges. A més, també ofereixen la possibilitat descarregar altres tipus d’arxius com són arxius en format vectorial.
Però si no sou dels que els hi agrada gastar amb aquest tipus de producte, també existeixen bancs d’imatges gratuïtes. Alguns dels més coneguts son pixabay.com o stocksnap.io. La qualitat de les imatges no té res a envejar a les que ofereixen els bancs de pagament, però potser l’oferta no és tant àmplia. Això sí, alhora de descarregar la imatge sempre s’ha de comprovar quin tipus de restriccions i d’ús se’n pot fer per no tenir problemes amb els drets d’autor. Així doncs, s’ha acabat això de baixar una imatge directament de Google sense preocupar-nos de qui ha fet aquella fotografia.
Siclick, producte gràfic.
Comunicació gràfica i creació de marques.