Estratègies de branding per PIMES

Comencem explicant que és el Branding: anglicisme que fa referència al procés de realització i construcció d’una marca, mitjançant l’administració estratègica del conjunt total d’actius vinculats de forma directa o indirecta al nom i/o símbol (logotip) que identifiquen aquesta marca, influint en el valor que té de la marca tant el client, com la pròpia empresa.

Quan parlem d’estratègies de Branding, sembla que només parlem de les grans campanyes estratègiques que assoleixen les grans companyies, ja que per la disposició dels seus recursos, acaparen més l’atenció.

Les estratègies de branding ben planificades, estructurades i organitzades poden refermar el futur de les petites i mitjanes empreses. La creació d’una imatge de marca, és quelcom del que un no pot fer “la vista grossa” i desvincular-se’n. Encara que es disposi de pocs recursos, amb paciència, es poden assolir objectius de gran envergadura. A més en el mercat on ens trobem, disposem d’un gran ventall de possibilitats, sobretot quan parlem de comunicació Social Media (publicitat a les xarxes socials).

Per realitzar una bona estratègia de branding, s’ha d’establir un full de ruta: en primer lloc definir la imatge corporativa amb fermesa, que sigui actual, que representi els valors de l’empresa i el que es vol transmetre, que sigui una imatge diferenciada de la nostra competència. Després, amb un bon pla de treball i amb bons continguts, bones imatges, temps i constància, s’ha d’agafar la línia adequada i conèixer les eines que ofereix la Web 2.0 (Social Media); d’aquesta manera es consolidarà una posició avançada al mercat, augmentaran les vendes i es crearà una audiència, que el dia que requereixi del teu producte o servei, vindrà a tu.

Per altra banda, fora de l’àgora que ens ofereix Internet, el lloc físic de l’empresa ha d’estar en concordança amb tota la imatge que s’està transmetent al públic, clients i audiència. L’espai de les oficines s’ha de recolzar a nivell visual per tal de crear una sintonia que aportarà als clients confiança, serietat, modernitat… A més a més, dins l’espai de treball, de cara a la plantilla, es pot crear un ambient, una unitat, un conjunt en els que hi participen es es sentin part d’un objectiu, aconseguint, així, un ambient laborable amè, eficaç i familiar.

Us deixem l’exemple de branding aplicat a unes oficines a les quals vam realitzar una campanya.

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.