Disseny gràfic per potenciar el turisme de qualitat.

disseny gràfic per faristol

Les circumstàncies actuals ens han de fer reflexionar

De vegades, les desgràcies serveixen per trobar nous al·licients, nous costums o nous indrets que potser tenim ben a prop de casa i dels que fins ara no havíem gaudit.

Aquest estiu, i per gentilesa de la Covid-19, molts de nosaltres hem aprofitat per fer turisme per zones properes al nostre municipi. Això ha provocat que alguns establiments dedicats al turisme hagin pogut salvar la temporada.

Lamentablement aquest no és el cas de tot el sector i molts negocis hauran d’acabar baixant la persiana. El daltabaix del turisme internacional haurà estat la principal causa d’aquest fet i això ens hauria de fer replantejar si el que necessitem és potenciar el turisme de proximitat i de qualitat.

Com podem utilitzar el disseny gràfic per millorar l’economia local?

Tenim un territori immillorable i en molts casos, alguns racons encara per descobrir i potser el que caldria és potenciar-los i donar-los a conèixer.

Alguns ajuntaments s’estan “posant les piles” i per impulsar el turisme als seus municipis i de retruc l’economia local. Estan creant rutes ben senyalitzades i documentades amb cartelleres i plafons informatius. Aquestes rutes, ideals per passejar o per fer amb bicicleta, recorren els paratges, edificacions singulars o llocs amb interès que es troben al municipi. Són una bona forma de donar a conèixer el territori de manera lúdica i saludable, potenciant un turisme de proximitat, de qualitat, que respecti l’entorn i l’hàbitat local.

L’experiència de Síclick

A Síclick, en col·laboració amb empreses de senyalització, hem realitzat el disseny gràfic i la maquetació de material informatiu per a diferents rutes. Les possibilitats són múltiples: faristols, banderoles de senyalització, plafons, tòtems… Fins i tot material promocional imprès o webs informatives de les rutes. En aquests tipus de feines gairebé és tant important el disseny gràfic com el contingut. Si la gràfica és clara i la informació està ben maquetada i a més és atractiva, automàticament provoca la inquietud del visitant per informar-se i llegir el contingut. A Síclick creiem que és una feina molt gratificant i didàctica. Animem-nos a fer conèixer el nostre magnífic territori!

Siclick, producte gràfic. Estudi de disseny gràfic a Barcelona

Comunicació gràfica i creació de marques.