Cada sector, el seu professional

 

L’experiència i els estudis són la millor garantia per executar bé una feina

Moltes són les vegades en les que pretenem realitzar de manera individual una tasca, sense tenir massa nocions per a la seva execució. Potser és per falta de recursos o perquè en principi ens podem veure capacitats per fer-la. També d’altres vegades, pel simple fet de tenir a mà el nostre amic “Google”, ens creiem amb el poder de dominar i realitzar qualsevol cosa. De vegades és útil, però aquest autoaprenentatge normalment comportaría un desgast d’energia i temps massa exagerat. I això també passa en el camp del disseny gràfic.

L’altre dia, em vaig topar amb un titular que em va fer pensar en aquest nou post. Pensaments que des de fa una setmana em venen a la ment i, sincerament, indignen una mica. Però, com de tot, intento extreure’n la part positiva. Doncs com anava dient, el titular deia: “Com fer un logotip en 5 minuts”. El primer pensament que em va venir a la ment, va ser, – Carai, tants anys d’estudis, tardes investigant, amarant la ment de nocions… quan de manera gratuïta i en una tarda se’t brinda l’oportunitat d’aprendre una professió.-

El món que ens envolta, ens fa adquirir capacitats exprés, esporàdiques i efímeres. I és que en pocs clics disposem de manuals, recursos, idees que un pot emprar en els seus projectes, negocis… o com a simple fet d’enriquiment mental, facultatiu i educatiu.

En el camp del disseny gràfic, però també en d’altres

El fet és que sí. Es pot realitzar un logotip en 5 minuts o en una hora. Però, des d’una perspectiva individual i humil, quan es planteja un projecte d’aquesta envergadura, s’inicia un llarg procés. Aquest implica un ventall d’estudis d’idees, d’imatges, històries, paraules clau, connotacions, denotacions, etc. Realitzar qualsevol tipus de feina, va molt més enllà del simple fet d’arribar a un resultat. I és que, aquest resultat ha de complir unes funcions que porten rere seu aptituds i experiències que només un professional de la matèria podrà aconseguir. Aquest fet és  extrapolable a altres sectors a part del camp del disseny gràfic.

Parlant en un àmbit professional, sempre que no es tracti d’un passatemps a nivell personal o lúdic, qualsevol resultat que es pretengui obtenir a nivell comunicatiu amb una finalitat comercial, ha de merèixer la importància i la dedicació que aquest fi i/o objectiu requereix. Cada sector disposa del seu professional. Cada professional ha tingut el seu aprenentatge, únicament topant dia a dia, any rere any amb experiències dins el sector. Per tant i de manera conclusiva, cap tasca es pot realitzar en un temps rècord, i menys si es tracta de feines que necessiten quelcom més enllà de coses produïdes per mecanismes: tot necessita el seu enginy i esforç, únicament d’aquesta manera, es poden realitzar tasques d’una manera professional.

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.