Atenció al resultat final

 

Encàrrecs amb bons resultats

El moment en que el client aprova un pressupost i t’encarrega una feina, comporta una gran satisfacció perquè et dones compte de que confia en el teu treball i, evidentment, vol obtenir un bon resultat. S’inicia tot un repte. Fa molta il·lusió engegar un projecte sigui o no un nou client.

Normalment les feines que ens encarreguen tenen un cert seguiment. Potser primer el client et demana un canvi d’imatge corporativa de l’empresa i més endavant et toca fer-li la web, o uns tríptics, o un cartell… Tot aquest procés ha de mantenir una continuïtat i homogeneïtat en la imatge gràfica. Perquè en tot moment aquesta imatge representa la mateixa empresa amb els mateixos valors. En definitiva, l’usuari final a d’acabar reconeixent la marca del teu client amb qualsevol producte gràfic amb que es trobi.

És per això que és molt important realitzar el manual d’identitat juntament amb el logotip. En ell s’explica com s’ha d’articular la marca, les diferents versions, els colors i les tipografies corporatives, coses permeses alhora d’aplicar-lo… És gairebé tant important com el propi logotip. Així doncs aquest document facilitarà, i molt, l’aplicació de la marca en diferents formats.

Però quan s’acaba aquesta feina, de vegades se’n deriven d’altres, que també s’han de deixar en mans de professionals. No quedarà mai igual un cartell que pugui fer un professional com el que pugui fer-se ún mateix. I en aquest cas parlem tant a nivell de disseny, com a nivell d’acabats d’impremta. I això encara que tinguem una imatge corporativa ben definida o una impressora força bona a la oficina.

Per fer una comparació ràpida, és com qui es compra un gran cotxe i pensa en pintar-lo de qualsevol color amb un esprai de pintura de la drogueria. D’aquesta forma,no quedarà bé el color, ni  l’acabat. És el que acabem dient sempre: cada professional sap com ha de fer la seva feina per obtenir els millors resultats. I la frustració pot arribar quan veu un producte que ha creat ell però després ha estat manipulat o retocat (amb bona intenció) per altres persones no professionals de forma que el resultat final no es tan satisfactori com hauria d’haver estat.

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.