La revolució creativa del 8M

Creativitat al 8M disseny i feminisme

¡Manolo te haces la cena solo!

Sobre un cartell, sobre una pancarta, pòsters o samarretes … Els missatges poderosos i creatius de la vaga feminista no deixen indiferents a ningú. Creativitat, disseny i originalitat omplien els carrers amb un alt contingut comunicatiu i simbòlic. Missatges directes reivindicatius al poder!

Pancartes plenes de disseny gràfic al 8M

Molts dels suports emprats a la vaga del 8M contenien un alt poder comunicatiu. Carregats de tinta van omplir els carrers missatges amb un alt contingut estètic i un alt nivell de disseny gràfic. La creativitat ha estat un dels punt forts a totes les vagues reivindicatives, però l’alt nivell visual del 8M ens deixa sense paraules.

Hem fet un petit recull d’imatges que creiem que son grans mostres del cartell reivindicatiu a la vaga del 8M.

En aquest petit recull d’imatges es poden apreciar la bona distribució dels elements dins dels espais utilitzats. Les composicions segueixen harmonies que provoquen un augment de la concentració i atenció dels receptors del missatge. Les tipografies fetes a mà, ben gruixudes i robustes, obtenen força i potencien els missatges. Alta llegibilitat dels textos, concisos i amb potència. Bon contrast de color entre els textos i els fons utilitzats. Utilització de simbologies i signes plens d’identitat i reivindicació. En definitiva, unes composicions que compleixen al 100% la seva finalitat. La finalitat del poder comunicatiu visual.

LA REVOLUCIÓ CREATIVA DEL 8M

El poder creatiu en les paraules

Pussytivisme, voxmitiu, ni machismi ni feminismi, patriarcada, Times New Woman, … una infinitat de jocs de paraules amb alt contingut reivindicatiu i carregat de connotacions omplien els carrers el passat 8M. Quan l’energia i el sentiment del moment entra en joc, apareix la creativitat. El poder de la paraula creativa, va fer d’una gran eina de comunicació, per reivindicar els nostres drets com a dones.

LA REVOLUCIÓ CREATIVA DEL 8M

Els jocs de paraules van ser un factor clau que es van deixar veure arreu del món. Aquestes paraules transmetien una gran força, energia i a la vegada frustració i ràbia. Però ninguna d’elles es pot dir que no fos original i creativa. Molts dels missatges que es veien tenien un gran contingut i valor comunicatiu. Mostres del gran poder creatiu de la gent que ens han engrescat a redactar aquest article. I és que no és per passar-ho per alt ni molt menys. Orgulloses de totes les dones que van sortir al carrer i van fer de la seva reivindicació un art visual comunicatiu excel·lent!

El color violeta com a símbol reivindicatiu de la igualtat de drets

El passat 8 de març una marea de color violeta omplia els carrers de les principals ciutats del món. Per què el color violeta simbolitza el color del feminisme? Hi ha un relat, que data de 1911 on s’explica que 146 dones van morir calcinades a una fàbrica tèxtil als Estats Units. La història explica que el mateix propietari de la fàbrica va provocar l’incendi perquè les treballadores van organitzar una jornada de vaga. La llegenda explica que el fum es podia veure a kilòmetres de distància, i que aquest era de color violeta perquè les dones estaven treballant amb teles d’aquest color. Des d’aleshores aquest ha estat el color simbòlic del moviment feminista i haurem de seguir esmolant la creativitat fins que aquest concepte acabi desapareixent una vegada s’assoleixi la igualtat en tots els camps.

LA REVOLUCIÓ CREATIVA DEL 8M

Siclick, producte gràfic.

Comunicació gràfica i creació de marques.